BABY - Alexanders sidor

Här kan ni läsa om mina baby-erfarenheter:
graviditet
förlossning
Alexanders sidor
Namnförslag

Here you can read all about my baby-experiences:
the pregnancy
the delivery
Alexander´s pages
Nameproposal
Aquí podeis leer todo sobre mis experiencias de bebe:
el embarazo
el parto
las páginas de Alexander
Nombres de propuestas

1a månaden mars-apr
2a månaden apr-maj
3e månaden maj-jun
4e månaden jun-jul
5e månaden jul-8agu
I Sverige 8agu-5sep
6,7e månaden 5sep-okt

8e månaden okt-nov
9e månaden nov-dec
10e mån. dec-jan
11e mån. jan-feb
12e mån.feb-mars
12-18 mån.
18 må.-2 år
 

Alexanders 5e månad / month / mes

23 juli -22 augusti (2 augusti)

19:e veckan (27juli - 2 augusti)
Vikt: gram

Vi har haft en hemsk vecka med värmebölja här på Gran Canaria. Temperaturen har varit över 40 grader och vi har haft över 30 innomhus i vår lägenhet som vanligtvis är ganska kall. Alexander och jag har inte kunnat gå ut på dagarna och vi har alla sovit oroligt på nätterna. Vaknat av att det är för varmt och för att man behöver dricka.

Alexander har börjat en ny rutin i orutinerna. Han vaknar klockan 7 på morgonen och vill inte somna om fastän han gäspar. Han ligger och leker i sin säng och sedan i min säng och sedan går vi upp. Klockan 9.30 vill han sova igen (och jag också) och vi har sovit då till klockan 12!!!! Så går vi ut (om det inte är för varmt) och sedan sover vi siesta mellan 15-18. På kvällen har man kunnat gå ut men bara för att åka till något köpcentrum eller affär som har luftkonditionering. På kvällen har det varit omkring 30 grader.

På söndagen så döptes Alexander i kyrkan i Arucas. Därefter var det lunch för 60 personer uppe på Arucas-berget. Hela dopet gick jättebra och Alexander grät inte ett dugg. Han fick vatten på huvudet, helig olja på bröstet och högvis av presenter av släkt och vänner.

Annars så letar vi flygbiljetter till Sverige för att åka och hälsa på mormor och morfar. Det verkar svårt, allt är slutsålt.

Ja jag glömde att skriva att vi bytte till storlek 62-68 för ca 3 veckor sedan. Nu är storlek 56 arkiverat för framtiden.

 


..och de säjer att mamma är skotokig. Detta är alla mina skor.


Denna veckan var det inte så roligt att på på Gran Canaria utan luftkonditionering.


Jag döptes i släktens dopklänning, samma som mamma hade för 33 år sedan.


När det är så varmt som 40 grader är sova det enda man kan göra och nära fläkten.

20:e veckan (3-9 augusti)
Vikt: gram

Jag skriver lite kort för vi ska försöka att åka till Sverige på semester i morgon. Det blir Alexanders första flygresa, jag återkommer med berättelse.

Denna veckan har Alexander upptäkt sina fötter. Ja han har tittat på dem innan men nu har han börjat ta tag i dem och försöker att suga sig på tårna.

Han är helt galen i att stå nu. Han vill inte ligga ner nu när han vet att man kan stå. Efter ett tag så blir han trött i benen och ramlar omkull och då blir han arg och försöker igen och igen tills benen viker sig av trötthet. Han kan räcka fram händerna när man säjer kom för att hjälpa honom upp.

Vi har provat äpple igen. Jag äter alltid ett äpple när vi är ute och går på dagarna och han tittar så intresserat när jag äter. Han har fått en bit att suga på och igår så blev han jätteledsen när jag tog bort den. Så när vi kom hem så rev jag lite äpple på den fina sidan på rivjärnet och gav honom. Han rynkade hela ansiktet men ville inte sluta äta när jag gav honom. Idag ska jag prova lite till. Vatten har vi provat att ge. I nappflaskan vill han inte ha men på sked går bra. Det är bara det att han har inte fattat att man ska svälja det. Det mesta rinner ut igen....
Men vi övar. 

<<< Föregående månad / previous month / mes anterior

Nästa månad / next month / próximo mes >>>

ENTRE - ALBUM - BABY - DIET - SVERIGE - GRAN CANARIA -