BABY - Alexanders sidor

Här kan ni läsa om mina baby-erfarenheter:
graviditet
förlossning
Alexanders sidor
Namnförslag

Here you can read all about my baby-experiences:
the pregnancy
the delivery
Alexander´s pages
Nameproposal
Aquí podeis leer todo sobre mis experiencias de bebe:
el embarazo
el parto
las páginas de Alexander
Nombres de propuestas

1a månaden mars-apr
2a månaden apr-maj
3e månaden maj-jun
4e månaden jun-jul
5e månaden jul-8agu
I Sverige 8agu-5sep
6,7e månaden 5sep-okt

8e månaden okt-nov
9e månaden nov-dec
10e mån. dec-jan
11e mån. jan-feb
12e mån.feb-mars
12-18 mån.
18 må.-2 år
 

Alexanders 9e månad / month / mes

23 november - 23 december

Andra tanden
Andra tanden kom ca två veckor efter den första och precis som den första så började det med en spricka i tandköttet. Sedan såg man tanden växa fram genom den. Hittills inget dregel eller feber och diaré och vi är så tacksamma. Nu väntar vi bara på de där uppe i käken.

Välling, nappflaska + sked
Mina föräldrar skulle komma och hälsa på oss i början på december och vi ville så gärna att de skulle kunna sitta barnvakt så vi skulle kunna gå ut. Men hittills så har ju A somnat efter amningen på kvällarna och den kan ju bara jag göra. Så vi bestämde oss för att börja med välling på kvällen så att vem som helst skulle kunna natta A. Jag hade köpt Semper-välling i Sverige i somras eftersom jag inte hittat någon sockerfri här. Dessutom hade vi hört talas om att barnen börjar att sova hela nätter när de börjar med välling eftersom den mättar bättre än bröstmjölk och ger en bättre sömn. Så vi utrustde oss med nappflaska och välling till kvällsgoset i sängen för det var då han normaltsett brukar få amningen och det borde kännas mer normalt för honom. Men tji fick vi. Det gick inte. Han skrek som en gris när vi stoppade in vällingflaskan och fattade inte att han skulle suga. Vi klippte större hål i nappen så att det skulle rinna ut välling och han inte skulle behöva suga men han skrek och vred sig så mycket att vi hade välling i hela sängen och på hela oss. Vi provade i några dagar men det kändes inte alls mysigt eller avslappnande med allt skrik och gråt när det istället skulle vara gos på kvällen. Så vi provade att ge vällingen med sked i stolen i pyamas men innan kvälsgoset och det gick bra men den avslappnande effekten av amningen innan läggningen uteblev ju så därför ammade jag lite innan själva läggningen för att han skulle slappna av. Det var ju lite som att vara tillbaka på ruta ett eftersom det var bara jag som kunde lägga honom nu igen men vi hade i alla fall introducerat vällingen och själva amningen blev bara ett par slurkar för att mysa lite och slappna av. Så småningom ville inte A ens amma vid läggningen och då fick jag sitta med honom i armarna och vagga honom till sömns för att han skulle slappna av och somna. Jag gjorde så för att det skulle vara enkelt och mysigt och för att jag visste att det var inte för all framtid utan bara nu i övergången från att somna ammandes till att somna själv.
Så försvann kvällsamningen.

Börja sova hela nätter + avsluta nattamningen
När vi började med vällingen så trodde vi ju att A skulle börja sova hela nätter med en gång men så var icke fallet. Det tog ett par veckor när Alexander fortfarande vaknade på nätterna och jag tog upp honom och ammade. Men så en natt så provade jag att bara ta upp honom och vagga honom och han somnade om utan att få mat. Så då fortsatte vi så att bara ta upp honom utan att ge mat och nu kunde ju även Octavio hjälpa till på nätterna. Visst hade vi ett par gånger då han skrek utan att sluta och vi inte visst vad vi skulle göra. Vi provade med vatten, men vyshning och ibland så ville han ammas och ibland så ville han inte. För det mesta så gick gråten över och jag satt med honom i famnen och hoppade i sängen, jag vet inte varför, men det funkade, HA HA HA!!!!
Så försvann nattamningen.
Precis innan mina föräldrar skulle komma på besök så hade A sovit hel natt i 3 dagar i sträck och O och jag var helt överlyckliga och nervösa för vad som skulle hända nu när vi skulle byta säng och sovplats. Men A sov oroligt bara en natt på hotellet första natten och sedan så sov han hel natt hemma igen.

Mina föräldrar här
Så kom mina föräldrar på besök för första gången sedan Alexander föddes. Med hjälp av en kompis hade vi hittat ett hotell på Las Canteras-stranden där det fanns två sovrum så att vi kunde sova över där också.
Första morgonen när vi vaknade (efter en orolig natt då A vaknat 1000 gånger för att han sov på ett nytt ställe i en ny säng med nya konstiga ljud) var A lite avvaktande mot mina föräldrar. Men det gick snabbt över när de började att busa med honom.

En kompis skrev en gång att hon inte kunde förstå hur jag överlevt utan att ha min familj där som kunnat hjälpa mig med Alexander. Jag förstod inte då vad hon menade, men det gör jag nu. Inte för att det är något fel på Octavios föräldrar men det är inte samma sak som sina egna. Med sina egna finns ett medfött förtroende och en trygghet som inte finns med andra människor (förutom Octavio). Man litar på och känner sig hemma med dessa människor. Jag ska inte säja att jag gjorde det helt utan problem, men det var enklare och smärtfriare att lämna Alexander med mina föräldrar. Vi kunde prata om problem och de kunde ge råd och berätta om sina erfarenheter med oss systrar när vi växte upp. Det kändes jättebra att vara med dem och jag kunde för första gången sedan A föddes slappna av när han var med alndra människor. Jag kunde låta min mor mata honom medans jag gjorde något annat och medans jag var hos hårfrissan så gick mina föräldrar och shoppade med barnvagnen utan problem. Jag vet att jag är löjlig som har svårt att låta andra ta hand om A, och det skulle förmodligen gå jättebra om någon gjorde det, men det är något i mig som inte riktigt litar på andra folk. Men med mina föräldrar gick det alltså jättebra och DET var jätteskönt. Så nu förstår jag vad Anna menade när hon skrev sådär om familjen. Det känndes jätteskönt att ha dem här och de var så söta att se på när de lekte med Alexander. Det känndes som om vi var en enda stor familj och jag saknade dem oerhört när de åkte hem.

Första utgången för oss
Ja nu när mina föräldrar var här så skulle vi passa på och gå ut och roa oss, jag och Octavio. Eller i alla fall lämna A hemma och vara för oss själva en lite stund. Jag trodde att det skulle bli jättetufft för mig men det gick över förväntan. Vi gick till en indisk restaurang och åt middag och sedan till en annan restaurang för att ta några glas och titta på folk. Sedan blev vi så avslappnade (glasens inverkan skall icke förnekas) att vi gick vidare till ett discotek och vi kom inte hem förens 4. Det hade gått bra för mina föräldrar. A hade bara vaknat en gång vid 12 då de brännde av en massa raketer på standen alldeles utanför fönstret (de skjuter mycket raketer här under julen).
Men det kändes i alla fall jättebra att O och jag kommit ut lite på tu man hand.

Första influensan
Nu återstod ju bara morgonammningen, resten hade Alexander själv sagt ifrån att han inte ville ha, och det kändes lite lite för att ha det skyddet som amningen trots allt innebär. Jag hade ju som jag skrivit innan, tänkt att amma tills han var 1 år, men vad gör man när han inte vill?
Sagt och anat, Alexander fick sin första influensa på Lucia-dagen. Det började med att han var gnällig och ville inte äta. Jag kände på honom och han kändes varm, typ febrig så jag gav honom typ Alvedon och han fick gå och lägga sig. Vi gick inte ut den dagen. Så började han att hosta och fick rinnigt snor. Tre dagar efteråt blev jag ocksp sjuk med hosta feber och snor. Jag blev jättesvag och kunde bara ligga och vila. Alexander var jättetapper och klagade nästan ingenting. Han sov jättebra på nätterna och på dagarna så lekte han fint i sin hage. jag låg där bredvid honom och vilade. Vi åt Alvedon och använde massvis med näsdukar. På natten blev han van vid att hosta och vid att jag hostade och vaknade inte alls av oljudet som jag förde. Det enda han klagade på var när jag skulle torka näsan, det ville han inte. Och när han nös och det kom ut en massa snor så blev han jätteledsen.
Efter 5 dagar var A frisk men jag var sjuk och svag ända fram till julen, vilket innebar att julpyntningen och stöket blev väldigt försenat.

Tvättmaskinen och damsugaren
Alexander har utvecklat ett otroligt intresse för tvättmaskinen och dammsugaren, de är jätteintressanta och han ville ta på och titta på dem hela tiden. Men rätt var det var så blev han jätterädd för tvättmaskinen och ville inte närma sig den. Han tittade med misstänksamhet på den och stannade så fort man närmade sig den och nästan förjade att gråta och klamrade sig fast vid mig. Fler saker blev det som han visade rädla för. Rätt var det var en dag så var han rätt för plastnallen i badet och började gråta så mycket att vi var tvugna att ta upp honom, men så gick det över. Det hände bara en gång. Och farfars gitarrer var jättehemska. Han tittade på dem och ville inte ta på dem. När grannfrun kom in en dag och tog upp honom ur hagen så började han också att gråta trots att pappa satt i hagen och han har träffat grannfrun många gånger.
Jag vet inte vad denna rädslan kom ifrån eller vad den berodde på. En del saker har gått över som badet och gitarrerna men min och farmors tvättmaskiner har han fortfarande stor respekt för och kontrollerar dem ständigt när han är i närheten så att de inte kommer och äter upp honom.


Dammsugaren är jätteintressant.


Nu är jag en stor kille och kan jobba med datorn jag med.


Pappa busar med mig och sätter på mig vikingahorn (handtagen till nappflaskan).


Mormor och morfar kommer med nya roliga leksaker och en tomtedräkt.


Vi försöker att göra det årliga julkortet. Alltid är det någon som blir dålig.


Jag vill inte ha tomteluvan på mig i mer än 3 sekunder.


Jag har min första snor men är glad ändå och håller koll på mamma som klär granen.


Med mormor och morfar, SMIILEEE!


Jag och morfar tittar på TV.


Jag och mamma när mamma har klippt av sig håret.


Jag och mormor.Mormor, morfar, farfar, jag och farmor i Agaete.


<<< Föregående månad / previous month / mes anterior

Nästa månad / next month / próximo mes >>>

ENTRE - ALBUM - BABY - DIET - SVERIGE - GRAN CANARIA -