BABY no2

vecka/semana 38(12-18 juli 2010)

 

vikt: +16 kg

Är hos barnmorskan och får "sista" tiden i denna graviditeten. Om jag inte har fött då så efter det så är det förlossningsläkaren som träffar mig och beslutar om igångsättning. Får även tid hos förlossningsläkaren för sista ultraljudet som är något nytt för mig. Man gör ett ultraljud sent i graviditeten för att uppskattningsvist mäta vikten hos fostret. Om det är stort kan det vara bra att veta för att kunna anpassa förlossningen efter det. Får också reda på efter senaste analysen, att jag har svamp. Det är det som har kliat som förgjort. Bra då ska jag beställa tid hos doktorn och få en behandling för det.

Nu är det mellan 0-5 veckor kvar. Allt är möjligt. Men vi har inte allt färdigt hemma för ankomsten. Fast det struntar ju bebisen i.

Jag är på föreläsning på BB om den nya förlossningsavdelningen och får reda på mycket nytt som hänt sedan Alexander föddes. Det känns bra att vara informerad. Hoppas bara att det fungerar som läkaren berättade nu. Om 2 veckor ska vi ha studiebesök på förlossningen med föräldrakursen och barnmorskan. Hoppas att jag hinner gå på det.

Vi har det varmt och benen är jättesvullnal

 
vecka/semana 37(5-11 juli 2010)

vikt: kg

Nu är det inte roligt längre. Det gör ont överallt och jag kan inte röra mig. När jag vänder mig i sängen så gör det ont i benpiporna. När jag sätter mig vid bordet så slår jag i magen. Jag börjar att gå som en anka med magen först och ryggen svankad, det är inte bra för då blir man trött och får ont i ryggen. Blir så otyplig att jag inte kommer upp från madrasserna på golvet utan vi får skynda på med sängen och måla och montera ihop den. Vilken lättnad.

Det rör på sig därinne men inte så mycket som innan. Det ser otäckt ut på utsidan ibland för rörelserna är så vilda att det ibland ser ut som om de ska gå igenom skinnet. Ibland känns det som om den ska sticka ut en hand där nere, men jag antar att det är omöjligt. Men det är väl händerna som rör sig.

Är törstig och springer på toa hela tiden. Halsbränna och kramp fortfarande. Högerbenet börjar att svullna på eftermiddagarna också. Inget otroligt men litegrann och det känns som benen är ett par pinnar.

Det mesta jag kan göra är att gå till banken och tillbaka. Det känns som om jag är helt otränad och det är svårt att acceptera. Klagar och gnäller för Octavio.

 
vecka/semana 36 (28 juni-4 juli 2010)

vikt: +14,5 kg
magomkrets: 111 cm

Vi tar tag i saker och ting och börjar att fixa hemma. Det går undan när man väl sätter igång. Men det går inte fort för mig och ibland tar jag i för hårt. Går och köper färg en dag och tar ut mig så att det inte blir något gjort på hela dagen sedan. Det är svårt att vänja sig. Det kommer ett mail från Libero där det står att när man är höggravid är det ok att inte stressa omkring hela tiden. Men det är svårt att veta vart gränsen går.

Runt omkring mig så säjer folk att jag ser jättefin ut. Ser ut att må bra och bara har en liten mage att bära omkring på. Det känns roligt att höra men jättefel. Jag känner mig som en säl och jätteful och trött. Men det värmer.

Mätte magomkretsen vid naveln och den är 111 cm. Med Alexander var den bara 104 nu så jag måste vara mycket större. Det känns läskigt. Blir det ett större barn då?

Halsbränna på eftermiddagarna och kramp i vaderna på nätterna. Jättekul!

 
vecka/semana 35 (21-27 juni 2010)

vikt: + 14 kg

Det gör ondare och ondare i benen nu. Det skaver och pirrar när jag går. Barnet ligger fixerat nu och ligger med huvudet nedåt. Det snurrar bara runt i sidledes nu. Ena stunden har man stjärten på höger sida och i andra stunden på vänster. Den lägger sig tillrätta när jag lägger mig på sidan, då lägger den sig så den har ryggen mot madrassen, vad konstigt va?

Halsbränna varenda eftermiddag. Så jag försöker att inte äta så mycket mer än smörgås och cornflakes på kvällen, jättejobbigt. Mycket mer än förra gången.

Känner mig jätteledsen och gråter för mig själv på toan jättemycket. Men vet inte varför. Allt känns jobbigt och jag har inget tålamod med Alexander. Det gör mig ledsen också.

 
vecka/semana 34 (14-20 juni 2010)

 

vikt: kg

Försöker att ta tag i saker o ting för att hinna få någonting gjort innan överaskningen kommer. Så som jag känner mig så dröjer det nog inte länge. Men det är faktiskt 6 veckor kvar och den förre kom ju exakt på dagen uträknad. Men jag känner mig så tung och trött, det är konstigt, så tidigt.

Jag tror att bebisen har fixerat sig för det gör ont att böja sig ner och det värker på insidan av låren och i blygdbenet. Ibland känns det nästan som att någon gnager på benet där inne.

Rör på sig nästan jämt gör den och ibland får jag en känsla av att den drar i mina tarmar, eller vrider om urinblåsan eller sparkar direkt på ryggraden. Men det måste ju vara inbillning, för den ligger ju innesluten i livmodern och inte löst inne i magen.

Naveln står rakt ut och lyckas alltid komma i kläm någonstans. Skinnet är ju så ömtåligt där så det gör ganska ont. Ibland är det någon som går på mig just där, eller slänger till med väskan just där, eller jag slår i något, just där. Speciellt hörn är populära.

 
vecka/semana 33 (7-13 juni 2010)

vikt: + 12,5 kg

Hjälp bara 7 veckor kvar och massor som inte är gjort.

 
vecka/semana 32 (31 maj-6 juni 2010)

 

vikt: + 12,5 kg

 

 
vecka/semana 31 (24-30 maj 2010)

vikt: kg

 

 
vecka/semana 30 (17-23 maj 2010)

 

vikt: kg

 

 
vecka/semana 29 (10-16 maj 2010)

vikt: kg

Vi åker till Fuerteventura på "lyxsemester".

Har en underbar semester för utom att jag inte kan äta så mycket av buffen som jag vill. Mår illa av all mat och får halsbränna och magen står i 4 hörn. På hela semestern så tror jag inte att jag någon gång kommer hungrig till maten. Jättesynd men det går inte att göra något åt. Det får helt enkelt inte plats med så mycket mat i magen längre. Jag vet, små portioner och ofta. Men hur lätt är det när det är buffé?

Jag går fram och tillbaka på stranden och strosar och njuter. Får smörja rejält på mage och stjärt. Där bränns det väldigt lätt eftersom huden är uttänjd.

 
vecka/semana 28 (3-9 maj 2010)

vikt: kg

Vi åker till Puerto Rico en vecka för att Octavio har semester och för att grunda solbrännan lite inför den kommande solsemestern. Jag bränner mage och stjärt på en gång trots att jag använder solfaktor 20 och senare Alexander faktor 50. Det verkar som att huden där är väldigt uttänjd och bränns jättelätt. Bäst att ta det försiktigt. Annars så är det ganska obekvämt att ligga på stranden. På mage går ju inte och inte på rygg heller. Hur 17 blir man brun på baksidan av benen om man inte kan ligga på mage????

Jag promenerar på stranden och försöker att få upp flåset. Men får väldigt smärtsamma förvärkar och måste dra ner på tempot. Eftersom marken heller inte är plan så får jag problem med snedbelastning av höfterna och något som liknar foglossning gör sig påmind. Bäst att ta det försiktigt med det också.

Går till barnmorskan också. Allt bra. Får månadens dos av uppdrag att förbereda, blodprov, RH-vaccin (efterson jag har blodfaktorn Rh-negativ, besök hos gyn.doktorn, dags för föräldrakurs och annan typ av möten/kurs på BB. Hur har folk tid att jobba?

Får en after-8-chokladask på morsdag och kan inte sluta äta, gravidbegär eller bara en djäkligt god choklad?

 

 
vecka/semana 27 (26 april-2 maj 2010)

vikt: kg

Andra tredjedelen är nu avklarad och vi går in i slutspurten. Börjar känna mig otymplig och det börjar bli jobbigt att gå. Men jag fortsätter. Det kommer förvärkar då och då när jag är ute och går men jag lär mig stanna eller sakna ner tempot och slappna av.

 

 
vecka/semana 26 (19-25 april 2010)

vikt: +8,2kg

Första riktiga vadkrampen kommer en natt och jag tror att jag ska dö, djäklar vad ont det gör. Sedan är jag öm i vaden i dagarna tre.

Halsbrännan har kommit, och ordentligt. På eftermiddagarna kommer den och ibland på kvällarna väljer jag att inte äta någon middag eller att äta bröd bara, för att undkomma den.

På kvällarna känner jag mig proppmätt och magen står i fyra hörn, äter jag verkligen så mycket eller är det utrymmet som håller på att ta slut?

Det sparkar hit o dit i magen och ibland sticker det upp ett knä eller en stjärt. Det spänner ordentligt när den tumplar omkring därinne och försöker att vända sig.

Kisseriet har börjat igen och jag får springa på toa titt som tätt.

Pannkakor är det som gäller nu, jättemycket och ofta.

 
vecka/semana 25 (12-18 april 2010)

vikt: +7,5kg

Åker till stranden en dag med Alexander och Celeste och inser att det är väldigt jobbigt att släpa på strandprylar, barn och egen mage. På kvällen somnar jag fortare än Alexander, utpumpad.

Inser att de spänningar som jag haft i magen och som jag trott varit bebisen som lagt sig på tvären, också kan vara sammandragningar, förverkar och går över om jag försöker att slappna av.

Får de första känningarna av kramp i vaderna och halsbränna, men det är bara känningar.

Brösten börjar göra ont igen och jag tror banne mig att de växer en storlek igen. Nu måste jag gå tillbaka till tjockisBHarna. Det kommer genomskinlig vätska ur dem om man klämmer på dem.

 
vecka/semana 24 (5-11 april 2010)

vikt: +7,6kg

Är på "städning" av munnen som barnmorskan rekommenderade. När illamåendet ger med sig kan du beställa tid hos tandläkaren sa hon. Det är visst så att när man blir gravid så ändras bakteriefloran i munnen och man får lättare hål och blöder i tandköttet lättade. Sedan har man ju en tendens att stoppa saker i munnen för att lindra illamåendet och det hjälper naturligtvis inte till att hålla den fri från karies.
Men tandläkaren säjer att det finns ingenting att göra i min mun, att allt är perfekt. Ändå var det 1,5 år sedan jag var hos en tandhygenist.
Han vill istället tala fotboll, precis som förra gången.

Celeste och jag går en dag, ensamma på stan, med våra magar och fikar. Det är skönt att vara själv i bland.

 
vecka/semana 23 (29 mars-4 april 2010)

vikt: kg

Är hos barnmorskan och hon säjer att allt är bra men att jag har gått upp 8 kilo och måste ut och gå mer. Hur kan det vara 8 kilo hos henne när det bara är 5 hos mig? Tänker mycket på det fastän jag vet att jag kommer att gå upp mer och inte kan göra något åt det. Försöker att gå ut och gå mer och märker att det blir en lite bättring i att det inte gör så ont. Ju mer jag går desto bättre blir det och Alexander sitter snält i vagnen och leker med stenar och pinnar.

 
vecka/semana 22 (22-28 mars 2010)

 

vikt: +5kg

Alexander fyller 3 år och jag orkar med att förbereda födelsedagskalas, det trodde jag inte för ett tag sedan. Jag pysslar och donar på förmiddagarna, sedan blir jag trött och sätter mig vid datorn. Men jag sover inte middag, bara ibland. Fast på kvällarna blir jag helt förbi av trötthet men ändå är det lugn i 17 att komma i säng.

Bebisen sparkar hit och dit och upp och ner, mest på kvällarna när jag lägger mig i sängen på rygg med händerna på magen. Det är svårt att hitta bra sovställning så jag sover med ärtpåsen. Men det är ett väldigt sjå när man ska byta sida, då vaknar jag för jag måste flytta på ärtpåsen också.

Försöker att gå men det går långsamt. Börjar att känna mig klumpig och blir anfådd. Alexander har ingen ro att sitta still i vagnen heller, men han vänjer sig väl.

Jag har som mensvärk forfarande men det är väl livmodern som växer. Annars så känner jag mig som en ballong.

 
vecka/semana 21 (15-21 mars 2010)

vikt: +3,9kg

Jag mår bra, bara lite mensvärk i magen bara. Inget att oroa sig för sa de på sjukhuset när jag gjorde 2a ultraljudet. Allt såg normalt ut och bebisen väger ca 400 gram.

Försöker att inte fundera på könet, det gick bra, men alla skojar om det eller tycker att jag är konstig.

Känner jordgubbsmarmeladlukt överallt.

Bebisen sparkar och slår runt i magen. Ibland är det riktigt obehagligt och värre blir det.

Sandra, en kompis, lånar mig sina mammakläder jeans, kjol och jeans-kjol. Perfekt!

Svärmor shoppar loss på mammatunikor till mig, jättelycklig. Nu är sommaren mammagarderob fixad.

 
vecka/semana 20 (8-14 mars 2010)

vikt: +4,7 kg

Halvvägs.

Tänk vad tiden går.

Jag mår bättre! och jag börjar tänka på att röra mig en stund varje dag och passa på när det ges tillfälle. Var hos barnmorskan förra veckan och hade gått upp alldeles för mycket för min smak. Det märks att jag börjat att äta igen.

Behöver inte sova middag ibland.

Bakar bullar med jordgubbsmarmelad och föräter mig. BRA!

 
vecka/semana 18 (22-28 februari 2010)

vikt: 2,5 kg

Börjar att må bättre!

Är hos läkaren och har börjat att stiga i vikt. Vad konstigt. Bara ett par dagar sedan illamåendet började ge med sig. Han frågar om jag börjat att känna fosterrörelser men jag är inte säker, små bara i så fall som gaser. På kväller känner jag riktiga sparkar och dagen efter kan till och med Octavio känna sparkarna utanpå magen. Mycket tidigare än med Alexander då vi kände dem i vecka 20. Men det är riktiga ordentliga sparkar, inga små buffningar inte.

Vi börjar att pyssla i lägenheten, har fått inspiration och ork.

Börjar med skink-, senaps- och gurkmacka till O`Boyen på morgonen. Ostorgierna är över, tror jag.

 
vecka/semana 16 (8-14 februari 2010)

vikt: nästan + 1 kilo

Jag är trött och mår illa, citronfanta hjälper lite.

Vi går på karnevalståg och träffar kompisar. Rädd om magen ute bland folk. Blir trött och vill sitta eller gå hem.

Har fyndat mamma-jeans på H&M som jag börjar med nu. Ingen idé att spara dem när de är så sköna. Bäst att passa på och använda dem medans sommaren inte har kommit och det blir för varmt.

 
vecka/semana 15 (1-7 februari 2010)

vikt: nästan +½kilo

Åkte till stranden en dag för att sola. Jag putar med nästan obefintlig mage som bara jag ser.

 
vecka/semana 14 (25-31 januari 2010)

vikt: -1 kilo

Illamående och trött. Gör ingenting.

Dricker mängder med äppeljos.

 
vecka/semana 13 (18-24 januari 2010)

vikt: -1kilo

Första ultraljudet på sjukhuset. Octavio är med och jag börjar nästan gråta när jag får se bilderna och höra att allt är bra och normalt. Vi håller oss ifrån att fråga om könet.

Förra veckan var jag på första riktiga besöket hos barnmorskan. Sa att det var vanligt läkarbesök och provtagning efter järnbristen till svärmor som fick vakta Alexander.

Illamående och trött.

På nyårsafton berättade vi för hela familjen att vi väntar nummer 2. Nu kan det väl inte hända något? Orolig fortfarande.

 
vecka / week / semana 8(14-20 december 2009)


vikt: -1-1½kilo

Helt slut efter flytten, gör ingenting.

Måste ha ostmacka doppad i varm O´Boy till frukost.

Försöker att förbereda julen med det går inget bra. Julen blir skit, värsta julen hittills (men kanske lite bra i alla fall). Inget tålamod och skriker bara åt Alexander. Vill bara ligga i sängen och stirra i taket.

Njuter inte av någon mat och känner ingen hunger. Ganska praktiskt.

 
vecka/semana 7(7-13 december 2009)

vikt: - 1 kilo

Var på födelsedagskalas med Alexander. Kunde inte ljuga på frågan om jag var gravid nu men sa att jag inte ville ta ut något i förskott. Efter nyår ska jag berätta sa jag.

I vecka 5 flyttade vi till ny lägenhet och allt gick bra. Jag fixade att packa, städa och flytta utan problem. Men efter det rann krafterna ur mig och det känndes som jag gått in i väggen. Är trött och vill bara ligga i sängen. Illamående har kommit också, mycket, men spyr ej.

 
vecka/semana 0-7 (25 oktober-6 december)

 

mm

vikt: 60kg

 

 
ENTRE - ALBUM - SVERIGE - GRAN CANARIA - BABY - DIET