25-28/2 La Palma
 

Vi åkte ju iväg till ön La Palma som ligger längst ut i havet och det var nära att vi inte kom tillbaka för vädret slog om och det blåste storm så flygplatsen stängde och alla flygningar ställdes in. Det var ingen som kunde landa på ön. Men precis när vårt plan skulle avgå så beslöt man att det var tillräckligt säkert att landa på ön igen. Så vi kom hem tillslut, bara två timmar försenade. Men det hängde på gärdsgården....

Ja på La Palma har man en speciell tradition på stora karnevalsdagen som var på måndagen (27e). Man firar hemvändandet av alla de kanariebor som for till Kuba under svältåren för att tjäna pengar till dem som stannade hemma.
Då klär alla ut sig till hemvändare, typ vit linnekavaj och dräkt med halmhattar. Man har väskor fyllda med papperspengar och är fullhängda med juveler och så kastar man talk (barnpuder) på varandra.
På morgonen så anländer ett skepp till huvudstaden Santa Cruz och under hela dagen så går folk omkring på gatorna och dansar och spelar.
Vi anlände till staden vid 12-tiden och i varenda hörn så stog en orkester och spelade Kubansk musik och alla, unga som gamla var utklädda och spelade med i leken.

Annars är ön La Palma väldigt annorlunda mot Gran Canaria. Ön är väldigt grön för det regnar ganska ofta. Den är ganska hög och det sluttar väldigt brant ner till kusten, det finns nästan inget slättland. Runt toppen ligger det som ett ständigt moln och det är en väldig temperatur skillnad mellan uppe och nere. På lördagen när vi kom så var det strålande sol och jättevarmt. När vi sedan åkte upp i bergen var det helt grått, kallt och det regnade. På lördagskvällen gick vi på karneval som vanligt. På söndagen turistade vi lite och på kvällen hade vi grillfest och på måndagen var stora karnevalsdagen ända fram till gryningen. På måndagen åkte vi hem.
We went to the island La Palma to celebrate at their big party "Los indiannos" when they dress out like homecoming people from Cuba.
La Palma

Lördag / Saturday / Sábado

Ankomst till ön, turisting och på kvällen karnevalsutgång.
Arrival to the island, turisting and on the evening carnevalparty.
Llegada a la isla, turismo y por la noche salida de marcha al carnaval.

Söndag / Sunday / Domingo >>>

Måndag / Monday / Lunes >>>


 

ENTRE - Album