Julen / Navidad 2008

 

Hejsan allihopa!
Här kommer årets julkort på tomtarna i Las Palmas.

I dag är det dagen före dopparedagen. Detta året har gått så fort så fort. Jag har inte riktigt hunnit med att fatta att det redan är jul, men så är det. I går hämtade Octavio skinkan som vi beställt hos en FELIX-gubbe här på ön. Vi köper alltid skinka av honom. Det är tur att det finns så många svenska julbord här annars så skulle han inte ha nån FELIX-affär där stackare som jag kan få handla.

I dag så ska jag städa och O och jag ska klä granen och provsmaka skinkan i kväll när Alexander har gått och lagt sig. Även föräldrar behöver lite egentid även om de har det sötaste barnet i världen (som nog alla föräldrar tänker om sin småtting). Städa är mycket nödvändigt i detta hus och jag kan nog tacka småttingen för just det. Mandariner ligger högt på matlistan nu och det ser man under barnstolen där det är mest nödvändigast att städa.

Lussekatter har jag bakat och de blev bra. Jag hade i färskost som det heter på spanska, jag tror att det är som kesella och det måste jag komma ihåg till nästa år. Som vanligt så går ju de flesta bullarna åt redan när de kommer ur ugnen. För aldrig blir de så goda som just nybakade. Octavio, jag och Alexander åt så vi storknade. En påse gav jag till svärföräldrarna och två påsar till frysen.

Nu ska jag gå och julstäda lite.

Så här fint blev det efter julens julpyntning. Granen blev i guld och rött.


Julen kom och Alexander hade äntligen blivit av med den förskräckliga hostan och snoret som han hade haft i flera veckor.
Octavio jobbade på dagen och Alexander och jag pysslade med det sista och förberedde jullunchen, sist så tog vi oss ett julbad så att vi skulle vara riktigt rena och fina när pappa kom hem.
Vi åt lunch med Octavio, den klassiska skinkmackan och köttbullar och så mös vi. På kvällen kom farmor och farfar och TOMTEN!

Det var första gången som Alexander träffade tomten (förutom en gång i varuhuset då han blev bjuden på en karamell) och han var rejält imponerad av honom. Paketen revs upp med rasande fart och Alexander lade inte ens märke till att Tomten gick och farfar kom tillbaka.

Alexander gick och lade sig och vi vuxna åt julmiddag. Octavios mamma hade med sig en fårstek som hon gjort i en vitlöks-vin-sås i ugnen och en klassisk spansk julskinka. Den är som den svenska fastän med ben och så är den inte lagt i saltlag innan utan den sätts rå direkt i ugnen, den blir som en skinkstek efter tillagning. Vi drack vin och hade det trevligt ända tills sent på natten.

Dagen efter ägnades åt att packa upp alla leksaker och försöka att få dem att fungera. Som vanligt så var pappan nästan mer intresserad av leksakerna än barnet...

Farmor och farfar kom tillbaka till lunchen för att äta rester. Och Alexander fick äntligen visa sin älsklingspresent, DAMSUGAREN!!! Äntligen hade han fått en egen som han kunde köra med när han vill och som även låter som en riktig.

Innan jul så hade inte Alexander riktigt kommit underfund med vad godis var. Men under juletiderna så kom han riktigt ordentligt under fund med vad det var, hur det smakade och framför allt vart det fanns. En dag när vi höll på att göra oss i ordning så blev det så himla tust i vardagsrummet. Vi gick in dit och där satt Alexander med Alladinasken i knät och mumsade cholklad så det stog härliga till. Gissa om vi blev snopna.

 


ENTRE - ALBUM - SVERIGE - GRAN CANARIA - BABY - DIET