Gott Nytt / Feliz / Happy 2005!

050113
Ja så har jul och nyår förflutit och jag har börjat skolan igen.

Jul firas lugnt här nere. En middag med familjen på kvällen och sedan ut på stan för att ta en drink. Octavio jobbade på julafton till kl. 14 och sedan åt vi svenskt julbord han och jag hemma hos oss. Jag hade fått tag på svensk julskinka från en distributör av FELIX-varor här nere. Det var julens höjdpunkt. Sedan öppnade vi några julklappar. De flesta klapparna öppnas på 13:n-dagen då det stora julfirandet går av stapeln här. På julaftonskvällen åkte vi till O:s föräldrat för julmiddag och efter det flera klappar. Vid 01.30-tiden begav vi oss ut på taxi-jakt för att åka ner på stan och se julkonserten som spelas framför katedralen.

Att hitta en taxi tog oss 1 och en halv timme så när vi kom fram var musiken slut. Vi gick och tog en drink istället och tittade på folk. Massvis med folk ute på stan som var uppklädda och flanerade på stan.

På nyårsaftonen vid 15-tiden kom O:s syster med sambo Lennart och deras lilla son Hugo. Vi hämtade dem på flygplatsen. Nyårsaftonen + två dagar till firades hos O:s farbror i deras lägenhet. Tre dagars firande allt som allt! Det fanns allt från smörgåstårta, spansk julskinka, grillning, langustrar, hare till champanie. Tyvärr hade jag en rejäl förkylning och fick
ta det lugnt.

Stora julfirandet här är som sagt på 13:n-dagen, den 6 januari. O och jag öppnade paketen under våran gran direkt på morgonen och sedan åkte vi till föräldrarna för att öppna paket med dem och gästerna från Sverige. Vid 14-tiden åkte vi iväg till en restaurang och åt lunch med hela släkten, ca 17 pers. Mycket mat, mycket vin och mycket sång&dans.

Den 9 januari döptes lille Hugo Alexander här och jag och Octavio fick äran av att bli gudfäder. Dopet gick bra och Hugo var en av de lugnaste bäbisarna i kyrkan. Efter dopet var det kalas på en restaurang nära kyrkan. Nästan 60 gäster (familj och vänner) var närvarande.

Nu har skolan börjat igen och Octavios syster med familj åker hem på fredag. Jag ska ta bort julpyntet idag eftersom det är 20dag Knut. Nästa vecka börjar karnevalen här och en ny månad med kalas börjar.

God fortsättning på det nya året till er alla och hoppas att ni haft en lika underbar jul som jag har haft.

/Yohanna
.

Denna månad JANUARI så firar vi:

Grattis syster SARA 13 januari

Grattis kusin Ulrika 25 januari
 


Welcome to my homepage!
Now the christmas is over and I have beguned my scool once again. Next week starts the preparation of the carnaval here and a new month of party beginns.
Happy new 2005 to you and I hope that you have had a wounderful christmas like me.
.


iBienvenido a mi pagina!
Ahora la nvidad se ha acabado y la escuela ha emezado. La semana que viene empieza el carnaval y otra mez de fiesta viene.
Feliz año 2005 y espero que habeís tenido un feliz navidad como yo he tenido.
.

Tidigare/Earlier/Antes:040619 - 040717 - 040820 - 041021 - 041116