GLAD PÅSK!

050304
På Gran Canaria är inte julen den stora festen på året utan Karnevalen. Den börjar i månadsskiftet Jan./febr. och håller på i en månad i Las Palmas. Efter en månad här så flyttar den sig söder ut till Maspalomas/Playa de Ingles och håller på där i två veckor.

Under karnevalen så klär alla ut sig, unga som gamla. I skolorna klär man ut sig och när man går på stan. Det byggs upp en stor scen där det framförs underhållning alla dagar i veckan. Bl.a. så är det en stor tävling om karnevalsdrottningen och hennes klänning, det skall väljas en DragQueen och bästa kören och dansgruppen skall utses.

Vi åkte till Teneriffe en helg för att titta på deras karneval och när karnevalen flyttade söder ut så åkte vi dit för att festa också.
Här bredvid kan ni se mina olika utstyrslar som jag haft hittills under detta år.

Vad som mera har hänt är att mina föräldrar kom hit en vecka på besök under slutet av karnevalen här i Las Palmas. De ville dock inte klä ut sig men bilderna kan ni se här.

Denna veckan så firar vi påsk och Octavio och jag kommer att åka söderut till bungalowen i Puerto Rico som nästan är klar efter renoveringen. Glad Påsk på er alla.

En gästbok har jag gjort också till min sida. Hittills är det bara min syster som har skrivit i den. Men jag hoppas att ni andra också skriver. Det kan ni göra här >>> eller i framtiden i SKRIV>>> här till vänster.

/Yohanna
.

Nya sidor på gång är:
- Karneval på Teneriffe >>>
- Mor och far på besök >>>
- Karneval i södra delen >>>
- Yohanna firar 1 år på GC (10 oktober 2004) >>>

I FEBRUARI så firar vi:

Grattis
faster Reini
7 februari

Felicidades
Blas
13 februari

Grattis mor-
bror Anders
18 februari

Grattis
Monica
19 februari

och i MARS så firar vi:

Grattis
svåger Pär
8 mars

Grattis
Pappa
29 mars

 

 


HAPPY EASTER!
Welcome to my homepage!
February and March are month of carneval here and we have celebrated during two month. Now it´s time to put the masquerade costumes back in the closet until next year. My parents have been here again for a week in february.
This week we celebrate easter and Octavio and me will go south to Puerto Rico.
.


FELIZ SEMANA SANTA!
iBienvenido a mi pagina!
Febrero y Marzo son mezes de carnaval aquí y nosotros hemos celebrado carnaval durante dos mezes enteros. Ahora vamos a poner los disfrazes en el robero hasta el proximo año.
Mis padres me han visitado durante una semana en febrero.
Esta semana vamos a celebrar semana santa y Octavio y yo vamos a ir al sur a Puerto Rico.
.

Tidigare/Earlier/Antes:040619 - 040717 - 040820 - 041021 - 041116 - 050113