Recept

Hemma-indisk gryta

Ett tag hade jag en indisk period och provade en massa nya smaker. Jag letade reda på de olika ingedienserna i olika butiker (de flesta hittade jag försåss inte). Och jag läste en massa också hur man skulle lyckas få den "riktiga" indiska tuchen. Så ibland när jag blir lite sugen så svänger jag ihop något. Ibland blir det bra, ibland oätligt.

Här kommer en gryta som blev ganska bra och är mycket lätt att göra.


 

I en kastrull, koka upp,
2 burkar krossade tomater och
två burkar vatten.
I en stekpanna fräs upp lagom mängd strimlat nötkött.
Häll köttet i kastrullen och koka med.
Strimla i en stor lök i tomatsoppan.
Häll i, säkert, en dl tandorikrydda (mycket).
Låt småputtra tills vätskan puttrat bort, cirkus 45 minuter, häll på mer vatten om det blir tort. Ju mer det puttar, desto bättre blir det, och mörare kött.
Häll i en burk vatten till.
och slanta i en stor morot.
Låt puttra tills morötterna är genomkokta, ca 15 min.
Här kan man ev. tilsätta en½ burk creme fraishe (det gjorde jag naturligtvis). Eller låta rätten vara, då blir det lite tuffare smak.
Klipp över massvis med färsk koriander.

Servera med ris.

 

ENTRE - ALBUM - SVERIGE - GRAN CANARIA - Alexander - Irma - DIET - RECEPT