Recept

Honungsglacerade revbensspjäll


Revbensspjäll med julsmak

Jag köpte två rader med spjäll. Lika långa som långpannan. Vikt ingen aning.
Enligt receptet så skulle man skiva ner en morot och en lök i långpannan och lägga gallret ovanpå. Så spjällen ovanpå detta.
Först salta och peppra rejält på spjällen.
Skjuts in i ugnen på 175 grader.
Meningen var nog att fettet på spjällen skulle smälta ner i grönsakerna och bilda en sky som man skulle ösa spjällen med. Men eftersom mina kom utan svål så blev det ingen sky att ösa med. Men det gick bra ändå.
Köper du spjäll med svål så skär skåror i det innan du lägger dem på gallret alltså.
Så fort det blir sky i långpannan så öser du spjällen med det. För mig så blev det alltså ingen sky.
När det hade gå en sådär 1½ timme så började jag pensla spjällen med en sås gjord på ½ dl honung, saften från 2 apelsiner, lite soya och så nån msk kanel. Det skulle ha varit riven färsk ingefära istället för kanel men det fick jag inte tag på. Det blir nog gott det också.
Så penslade jag på lite då och då. Och vände lite då och då under 2 timmar. Totalt stog de inne en sådär 3 timmar, från klockan 17-20.
På slutet drog jag upp värmen till 200 grader för att få lite grillyta, men det gör man som man vill.
Jättegott och jättesaftigt.

ENTRE - ALBUM - SVERIGE - GRAN CANARIA - Alexander - Irma - DIET - RECEPT