Recept

Justerad kladd-pepparkaksbrownie

Såja nu fixade jag till pepparkakasbrownie-receptet. Nu blev den mörkare, kladdigare och godare. Även om den andra inte var helt dum den heller. Och ännu bättre blev den efter ett dygn i kylen.
Wow har smaskat hela helgen på denna.
VARNING för beroende.


Smält 200 gram smör i en kastrull
Bryt ner 100 gram mörk choklad och 100 gram mjölkchoklad i smörer och låt sakta smälta ner under omrörning.
Vispa 4 ägg och 2 dl socker litegrann.
Häll ner chokladsmöret i ägg-sockersmeten.
Blande 2½ dl mjöl med 1 krm salt och blanda ner i smeten.
Bryt ganska många pepparkakor i bitar och rör också ner i smeten.
Hacka 100 gram vit choklad och rör ner i smeten.
Häll smeten i en form med löstagbar kant, 22-26 cm.
Grädda 200 grader, nedre delen av ugnen under 17-20 minuter.

Pepparkakorna smälter fortfarande ner i kakan men ger en trevlig tuch.
Den vita cholkaden behåller sina bitar i kakan och ger trevligt crunch. Man kan till och med dubbla dosen om man gillar mycket choklad.
Jag gräddade 20 minuter då blir kakan hälften kladdig och i kanterna kakaktig.
Bäst blir den efter en dag i kylen. Då har smakerna fått gifta sig med varandra och koncistensen blir härligt krämig men ändå lätthanterlig.
Man kan göra en frosting att ha ovanpå men jag pudrade bara över lite pudersocker.

.

ENTRE - ALBUM - SVERIGE - GRAN CANARIA - Alexander - Irma - DIET - RECEPT