Recept

Tacopaj med grönisar

Som vanligt, som jag blivit van med sedan bantar-livet, så smyger jag in grönsaker där man minst anar. Så att det fyller magen och blir näringsrikt, MEN gott.


Skal
Ta en dl margarin och krama ihop det med en ½ L mjöl.
Krama krama krama, det ska bli smuligt och allt margarin ska bli finfördelat.
Lite salt
Man kan ha i lite riven ost, då blir skalet lite segare istället för knaprigt.
För att få degen att hålla ihop så häller man i kallt vatten, lite i taget och kramar tills det blivit en degboll.
Pressa ut degen i en form, nagga med gaffel och grädda 15 min. i ugn på 200 grader.

Fyllning
Fräs hackad lök, röd paprika, rivna morötter (ta så mycket som du tycker verkar bra) i olja.
Häll i köttfärsen ca 500 g, och fräs tills det blivit brunt.
Häll på tacokrydda, ett paket för starkt, ½ om man har barn.
Tillsätt lite vatten som får koka ihop och bort.
En & ½ burk creme fraishe får koka med ett tag.

Häll fyllningen i skalet och stö över lite riven ost.
Skjuts in i ugnen, 200 grader, tills osten fått fin färg.
Servera med god grönsallad till.

 

ENTRE - ALBUM - SVERIGE - GRAN CANARIA - Alexander - Irma - DIET - RECEPT